woensdag 13 april 2011

Schande!

Het is meer dan een maand geleden dat ik nog een logje plaatste. Mocht u zich zorgen hebben gemaakt over mij: dat was helemaal niet nodig. Alles gaat hier prima. Prima, maar druk, en dan durf ik mijn blog wel eens uit het oog verliezen.

Dus vanaf nu komt 'blog bijhouden' op mijn to do-lijstje te staan. Daarop zet ik ook meteen maar een aantal andere goede voornemens, zoals:
- een (gezond) weekmenu maken (én uitvoeren!). U wilt niet weten hoe vaak Mosselman en ik om half zes 's avonds pas beslissen wat we gaan eten, om dan in allerijl nog de nodige boodschappen te doen voor de winkel sluit. Als ik op voorhand weet wat we gaan eten en dus ook de nodige ingrediënten in huis heb, moet het toch gemakkelijker gaan. Want laat ik u zeggen dat koken met een hongerig kind aan elk been, niet meteen mijn favoriete tijdsverdrijf is.

- mijn luie lichaam wat in beweging krijgen. Met het schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat sinds de komst van Minimossel, op een paar dagen na 33 maanden geleden, sporten helemaal onderaan mijn prioriteitenlijstje geraakt is. Te mijner verdediging voer ik aan dat de zonen ware borstvoedingsfanaten waren/zijn, die vooral 's avonds en 's nachts een serieus boontje hebben voor mama (lees: van papa niets of weinig willen weten). Dat betekent dat ik eigenlijk aan huis gekluisterd ben, en dat beperkt de mogelijkheden nogal. Maar ik geef het toe: hier staat een hometrainer, we hebben fitnessvideo's, en in het weekend kan ik er overdag zeker wel een uurtje tussenuit om te gaan fietsen/joggen/wandelen.

- heel veel buiten komen met de zonen. Met het mooie weer zijn we lekker veel buiten geweest (wandelen, in de tuin spelen, naar de speeltuin) en het valt me echt op dat mijn mannetjes daar intens van genieten. Dus ook met minder goed weer, als bij mij de neiging om lekker binnen te blijven durft toeslaan, mag ik de zonen die gezonde buitenlucht niet onthouden.

Goed, nu staat het zwart op wit, zeker een stimulans om een extra inspanning te doen. Ik hou u binnenkort op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten